Siirry sisältöön
Pankapolku

Kisaranta (Pertuntie 4) on solmukohta Pertunmaan ja Mäntyharjun yhdistävälle retkeilyreitille ”Siniselle lenkille” – tästä voit lähteä vaeltamaan niin Nipulin laavun kautta Kuorttiin kuin Koulukankaan laavun kautta kohti Mäntymotellia. Jos haluat reippailla kirkonkylän maisemissa voit lähteä Kisarannasta kohti Vehkosuontietä ja poiketa siitä Pankapolulle.

Pankapolku on Pertun kyläyhdistys ry:n raivaama ja Päijänne Leaderin rahoittama, noin viisi kilometriä pitkä ulkoilureitti, joka kulkee pitkin Pankajoen rantoja Pienivedeltä Peruvedelle asti. Pieniveden päässä, Kisarannassa, on nuotiopaikka ja Pankapolun kartta.

Osa matkasta kuljetaan maantiellä ja Pankalampi kierretään jo tutuksi tullutta Pankalammenraittia. Pankapolku on merkitty luontoon turkooseilla maalimerkeillä ja risteyskohdissa saman värisillä, kyläyhdistyksen logolla varustetuilla viitoilla. Risteyskohdissa löydät alueen kartan ja polun varrelta luontoaiheisia opastetauluja.

Polku on helppokulkuinen, joskaan ei esteetön. Reitin voi kulkea haluamaansa suuntaan ja pienemmissä pätkissä oman valinnan mukaan. Pankapolku kulkee niin kunnan omistamien kuin yksityistenkin maiden halki. Reitti on raivattu maanomistajien luvalla ja edellytyksenä tietysti on, ettei taimikoita tallota tai roskia jätetä maastoon. Polulta on tehty pieniä pistoja jokirantaan, niissä voi hetken levähtää ja ihailla maisemaa tai antaa vaikka koiran pysähtyä juomaan Pankajoen kirkasta vettä. Polku kulkee osin metsäkoneen jäljissä, osin vanhoja polkuja pitkin. Kosteikot ylitetään pitkospuilla ja ojien yli on rakennettu siltoja.

Lähtöpaikka voi olla esimerkiksi

  • Kisaranta (Pertuntie 4), josta kohti Vehkosuontietä

  • Virastokujan päästä alkava Pankalammenraitti