Siirry sisältöön
Historiapolku

Historiapolku sijaitsee kirkonkylällä. Kymmenen opastekylttiä sijaitsevat noin kilometrin mittaisen reitin varrella. Tietoa on tallentanut Jorma Syvälahti. Pertun kyläyhdistys on hankerahalla laittanut kyltit reitin varrelle.

Aloita kierros torin ja koulun väliseltä rannalta. Ensimmäinen kyltti on pienen laiturin luona, koulun alapihan leikkialueen vieressä. Jokaisen kyltin sijainnista on kuva oheisissa kuvissa.

1. Erämaan houkutus

2. Kunnan synty

3. Terveydenhoito

4. Rovasti Kallialan hauta

5. Kirkko

6. Sankarihautausmaa

7. Vanha kirkonkylä

8. Pertunmaan nimi

9. Pankajoki

10. Saha

Kierros alkaa koulun alapihalta leikkialueen vieressä olevan laiturin luota, jossa on ensimmäinen kyltti. Jatka matkaa kyltiltä 1 vasemmalle, pelikentän viertä kohti metsää. Kyltti 2 sijaitsee metsän reunassa vanhan koulurakennuksen takana. Seuraa metsäpolkua kohti "lääkärintaloa". Kyltti 3 on seurakuntatalon alapuolella, muuntajakaapin vieressä. Kyltit 4, 5 ja 6 ovat kirkon pihassa. Lähde kirkon pihasta portista, joka vie Pertuntielle. Kyltille 7 on hieman kävelymatkaa. Se sijaitsee Pertuntien ja Mäkitien risteyksessä, entisen Pihapirtin pihassa. Jatka selän taakse, alas Mäkitietä. Käänny Mäkitieltä vasemmalle Jokitielle. Kyltti 8 sijaitsee tienlaidassa oikealla. Kyltti 9 on Pankajoen ylittävän sillan kaiteessa. Älä ylitä siltaa, vaan palaa takaisinpäin kohti keskustaa. Viimeinen kyltti numero 10 on Osuuspankin takapihalla.

Seuraavista linkeistä voit ladata historiapolun kartan mustavalkoisena ja värillisenä:

Tulostettava mustavalkoinen kartta

Tulostettava värillinen kartta